sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Jó Napot


Eka viikko takana ja viisi edessä. Lauantai illasta saavuimme perille budapestiin ja sunnuntaina kerkesimme tutkia uutta kotikaupunkiamme. Kävimme kiertelemässä kaupunkia ja pyörähtämässä tulevan työpaikkamme Costes Downtownin ulkopuolella, työpaikkamme näkeminen ei ainakaan helpottanut jo olemassa olevaa jännitystä. 



Päädyimme myös West End nimiseen ostoskeskukseen, jonka kiertämiseen meni pari tuntia. Kyseinen ostoskeskus on tosiaan 4 kerroksinen ja sen kokoiseen ei suomessa ole törmätty.

Vihdoin koitti maanantai aamu jolloin oli edessä ensimmäinen työpäivä. Asunnossamme oli ennen lähtöä aistittavissa suurta urheilujuhlan tuntua. Kuulokkeissa soiva Go Hard Or Go Home, kertoi vähän aamun asennetilasta. 😁 Työpaikalle saapuessa koitti virallinen osuus eli papereiden kirjoittaminen ja ajattelimmekin että tosi toimet alkavat vasta tiistaina, mutta luulomme osoittui vääräksi. Ensimmäinen puoli tuntia tosi toimissa tuli miettittyä että minnehän sitä on tullut lähdettyä ja kummin päin sitä veistä kädessä pidettiinkään. Yhteisen kielen löytäminen oli aluksi hieman haastavaa ja keittiössä pyöri n. 25 ihmistä kerrallaan, joten hetki meni sisäistäessä kuka ja missä tehdään mitäkin. Ihmeen kaupalla selvisimme ekasta päivästä kunnialla ja saimme luvan tulla myös tiistaina. Ja muuten henkilökuntaa koko organisaatiossa on n. 60. 

Viikon kuluessa hommat alkoi pikku hiljaa selkeytyä ja keittiön todella korkea vaatimustaso tuli tutuksi. Esimerkiksi jos käsketään tehdä millinkuutiota, niin silloin on myös parempi tehdä millinkuutiota tai homma menee uusiksi. Ensimmäisen viikon työaika oli sama klo 10-18. Vaikka päivät ovat intensiivisiä ja täynnä tapahtumia, voi illalla nukkumaan mennessä tuntea ylpeyttä että on vielä huomenna tervetullut  Michelin tähden ravintolaan töihin. 

Viikonloppu on mennyt silmänräpäyksessä ja kohta aletaankin miettiä minkä asennebiisin voimin lähdetään painamaan tulevaa työviikkoa. 😌




Terveiset sinne lumiseen suomeen täältä aurinkoisesta ja LUMETTOMASTA budapestistä;) Szia!! 

Sami & Fanni

    
    

Asuntommekin on erittäin hyvällä sijainilla ja muutenki erittäin viihtyisä! 


Kävimme myös ihailemassa Tonavan ympäristöä! 


Sunnuntaina käytiin kiertämässä Central market hall! Aivan huikeen hieno paikka! Löytyi myös kaikenlaista ostettavaa mutta tällä kertaa kananpäät jäivät vielä tiskille.



Unkarin perinteinen herkku! Nimi ei jäänyt mieleen, mutta rasvan ja kaloreiden määrä ei ihan heti unohdu....








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti